masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Chileläisiä viinejä testaamassa

with 3 comments

Pääsin maistelemaan chileläisen tuottajan San Pedron viinejä niitä maahantuovan Pernod Ricard Finlandin kutsumana.

San Pedron viinitalo tuottaa mm. varmasti kaikille tuttuja kissaviinejä eli Gato Negroa, mutta myös yhtä minun suosikkiani eli 35° South –brändin alle kuuluvia viinejä. Sarjan 35 South Wild Ferment Merlot (Alkon luonnehdinta: täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, luumuinen, vaniljainen, mausteinen) käy yksiin minun suussani pastan ja tapasten kanssa. Pulittaa 9,28 euroa, ja on muuten vielä luomuviini.

Ai hitsit, että oli hauskaa! Pidän viineistä, mutten missään nimessä voi väittää, että tietäisin niistä mitään. Minulla on tietyt suosikit, joita kierrätän vähän ruoasta riippuen, ja ravintolassa luotan tarjoilijan suosituksiin. Meillä ei todellakaan ole erilaisia juomalaseja eri viinilaaduille, pieni viinikaappi tosin nököttää keittiön nurkassa. Minun mielestäni viinit kruunaavat ruoan, ja jotkut ruokalajit menettävät paljon, jos niiden kanssa ei saa puna- (kunnon pihvi ja vesikrassisalaatti) tai valkoviiniä (äyriäiset).

Erityisen mielenkiinoista oli tietenkin kuulla tuottajan edustajan, itse viinintekijän, Carlos Chandían ajatuksia omista tuotteistaan, maaperästä ja viljelmien sijainnista. Joissakin valkoviineissä jopa noviisi maistoi selvästi maaperän mineraalit ja meren läheisyyden tuoman suolaisuuden. Saimme maistaa yhteensä yhdeksää viiniä, kolmea valkoista ja kuutta punaista. Varovaisesti (koska pidin kaikista kokeilemistani viineistä) nostan ykköseksi Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignonin. Ihanan syvä punainen väri, maussa oli tarpeeksi ytyä muttei liikaa tanniineja. Saa Alkosta 9,99 eurolla. San Pedrolaiset suosittelevat tätä punaisen lihan, riistan ja juustojen kera.

Maistelun jälkeen meille tarjottiin vielä lounas Paasitornissa, ja pääsin ilokseni Pekka Suorsan viereen istumaan! Pekka oli minulle tuttu ruokalehtien sivuilta, hän kirjoittaa mm. Ilta-Sanomiin ja Glorian Ruokaan ja Viiniin. Pauhasimme (kiltissä ja hyvässä hengessä) valmismarinaadeista sekä hyvien ruokakauppojen ja erikoisliikkeiden keskittymisestä Helsingin ydinkeskustaan – ihanaa avautua kunnolla hengenheimolaiselle!

 

Kuva: sanpedro.cl

3 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Huomasithan, että Lindemans etsii harjoittelijaa viinitilalle Australiaan… Harjoitteluun kuuluu olennaisena osana viininmaistelu ja harjoitusjaksokin on riittävän lyhyt (2vko) ettei paluun jälkeen tarvitse AA-kerhon ovia mennä kolkuttelemaan.

    Tykkää

    Anna

    22.9.2011 at 08:35

    • HImpura, en ole huomannut, pitäisiköhän hakea? 😀 Aikamoinen unelmaduuni: Australiassa (eikös siellä vielä ole kesä tuloillaan) maistelemassa viinejä, ei voi muuta sanoa.

      Tykkää

      riitta

      22.9.2011 at 08:55

  2. […] Ricard’n taannoisissa viininmaistajaisissa esitelty Kankana del Elqui jäi mieleen, ja kun nyt vihdoin näin sitä Alkossa, oli oman pruuvin […]

    Tykkää


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: