masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Perunagalette

with 2 comments

Pikkukundi nappasi kerran Stockmannilta mukaansa tämän reseptin, ja sain eilen aikaiseksi kokeiltua sitä.

Saako ruoasta sanoa törkeän hyvää? Sillä tämä oli todella, todella maukas ja mehevä leipä!

Pohjaan tuli 2,5 desiä lämmintä vettä ja noin puoli pussia kuivahiivaa, puoli desiä öljyä, suolaa, ruokalusikallinen hunajaa ja 5 dl jauhoja. Sekoitetaan palloksi ja annetaan nousta.

Taikinamäärästä sai juuri sopivasti kaulittua pellillisen verran. Päälle ohuen ohuet (siis ihan kuorimaveitsitasoa) perunaviipaleet, suolaa ja pippuria sekä oliiviöljyä. Paistetaan uunissa 200 asteessa 10 minuuttia, sitten päälle heitetään tuore rosmariini, ja paistetaan vielä viitisen minuuttia. Eli tavallaan kuin focacciaa perunoilla.

Erinomaista ihan sellaisenaan, mutta leivän kanssa voisi tarjota tyypillisiä antipasto-aineksia: parmankinkkua, salamia, fetaa tai mozzarellaa ja grillattuja kasviksia.

Written by riitta

19.8.2011 klo 08:39

Kategoria(t): Ruoka

Tagged with ,

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oi, tätä on pakko kokeilla. Sun sitruunabroileri jäi meidän vakioruokalistalle.

    Tykkää

    Tarja

    19.8.2011 at 17:04

    • Voi miten kiva kuulla, kiitos! *virtuaalihali* Ja suosittelen leipää, pellillinen meni yhdessä illassa…

      Tykkää

      riitta

      19.8.2011 at 17:33


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: