masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

A bugui an a buididip

leave a comment »

Kaikkeen sitä ihminen tuleekaan lähteneeksi huomaamattaan mukaan: kuka keittelee omat ketsupit, sitähän on hyllykaupalla missä tahansa kaupassa?

Ennen lomia kävin seuraavan keskustelun pikkukundin kanssa:

Pikkukundi: Äiti, mistä ketsuppi on tehty?
Minä: No tomaateista, etikasta ja erilaisista mausteista.
P: Onko sitä helppo tehdä?
M: En tiedä, en ole koskaan kokeillut.
P: Mutta sitä voi tehdä itse, eikö?
M: Juu, ja on varmaan parempaakin niin.
P: Voitaisiinko me joskus tehdä ketsuppia?
M (tajuten kävelleeni suoraan ansaan): Joo, tehdään vaikka lomalla.

Lapselle tehdyt lupaukset pidetään, joten selasin nettiä hyvien ohjeiden perään, ja kun Pastanjauhannan Rosmariinikin kehui Ruokalan reseptiä, valitsin sen kilometrin mittaisesta ohjeesta huolimatta.

Aineksia siis on paljon, mutta ketsupin tekeminen ei ole vaikeaa, sen kun keittelee ainekset kasaan. Puolesta kilosta tomaatteja (eli tein ohjeesta puolikkaan annoksen) tuli paseerauksen jälkeen kaksi kuvassa näkyvän purkin verran tavaraa.

Tein miehelle sokkotestin, ja kyllä eron kuulemma huomaa selvästi – kotitekoisen eduksi! Itse sanoisin, että ketsupista tuli hivenen turhan hapan, eli siihen pitää kiinnittää huomiota, jos teen toiste. Mutta oli joka tapauksessa kiva kokata jälkikasvun kanssa, ja tulihan tästä melkoiset onnistumisen tunteet, kun keittelin purkkeja desinfioidakseni ne itse tehtyä ketsuppia varten.

Written by riitta

21.7.2011 klo 17:28

Kategoria(t): Ruoka

Tagged with ,

I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: