masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

New Yorkin nähtävyyksistä

with one comment

No niin, tässä ensimmäinen osa matkakertomusta ja kuvia eli mitä teimme ja näimme New Yorkissa. Karsin tähän mukaan mielestäni hauskimmat jutut, tekemistähän tuolla riitti!

Aloitimme ensimmäisenä päivänä venekierroksella Ellis Islandille sekä Vapaudenpatsaalle. Saimme kivasti tuntumaa siirtolaisten elämään lauttajonossa, joka kesti ja kesti, vartijat olivat epäystävällisiä ja lautta tuli tupaten täyteen eri kansallisuuksista koostuneita turisteja….

Ellis Island oli todella mieleenpainuva, mutta samalla myös melko surullinen paikka, siellä vallitsi melkein keskitysleirimäinen tunnelma. Pidin erityisesti osiosta, jossa esiteltiin siirtolaisten mukana tulleita esineitä ja vaatteita, siitä sai todella hyvän käsityksen siitä, miten New York houkutteli maahanmuuttajia kaikkialta maailmasta. Seinillä oli valokuvia muuttajista, bongasimme myös suomalaisperheitä.

Museo tarjoaa mm. mahdollisuuden etsiä tietokannoistaan omia sukulaisiaan, ja mekin yritimme (joskin turhaan) kaivaa yhtä sukulaismiestä esiin. Tietokanta ulottuu vain vuoteen 1924, joten ko. heppu lienee saapunut maahan myöhemmin.

Eri hyväntekeväisyysjärjestöt yrittivät kuulemma auttaa siirtolaisnaisia uuden elämän alkuun myös auttamalla heitä pukeutumaan uuden maailman mukaan: päähuivit ja pitkät kiharat pois, lyhyet hiukset ja muodikkaat hatut tilalle.

Vapaudenpatsas oli isompi kuin mitä odotin, ja teki kieltämättä suuren vaikutuksen. Tyyni lady!

Empire State Building oli ulkoisesti lievä pettymys, tai se ei vastannut odotuksiani. Odotin nimittäin, että se olisi erottunut katukuvasta jotenkin paremmin, ollut vaikka puiston ympäröimä. Nyt se oli kuin mikä tahansa muu korkea rakennus korttelissa. Näkymät huipulta sen sijaan kirvoittivat spontaanin waun suusta.

Ja kun kerran lomalla oltiin, piti käydä parit museot läpi. Luonnonhistoriallisen museon ala-aulan dinosaurukset olivat upeita. METin egyptiläinen osio oli huikea sarkofageineen ja temppelinraunioineen – pikkukundin mielestä museon paras osa. Äitinsä nautti kovasti myös Alexander McQueen –retrospektiivistä. Hienosti rakennettu erityisnäyttely esitteli tietenkin vaatteita, mutta myös videoita näytöksistä.

Central Parkin miljöö on varmasti tuttu kaikille, kävelimme sen halki matkalla muihin kohteisiin, ja kävimme myös sen pienessä eläintarhassa. Meillä kävi tuuri, ja olimme paikalla juuri hylkeiden ruokkimishetkellä, jännä miten kömpelöiltä vaikuttavat patukat osasivat makupalojen toivossa liikkua niin sirosti. Puiston ihanin eläin ei kuitenkaan asunut tarhassa. Pullukka, ukulelen muotoinen orava, joka yritti lykkiä itseään puunrunkoa pitkin vei sydämeni. Niin, kaikki on isompaa Amerikassa, myös oravien takapuolet…Written by riitta

26.5.2011 klo 12:46

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] ymmärtää, että amerikkalaiset suosisivat isoja, keskeltä vielä tahmeita keksejä? Maistoimme New Yorkin matkalla mm. Central Parkin eläintarhan kahviossa keksiä, jossa oli kunnioitettavat yli 600 kaloria ja […]

    Tykkää


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: