masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Valkosipulikeitto

leave a comment »

Ohjeen valkosipulimäärää ei pidä säikähtää, lopullinen maku on pehmeä. Alkuperäinen ohje on Kodin Kuvalehdestä, muokkasin sitä vastaamaan paremmin tarkoitusperiäni.

Leikkaa kolmesta kokonaisesta valkosipulista päät poikki, hulauta hieman oliiviöljyä ja suolaa päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes kynsien päät ovat kauniin paahtuneet.

Tällä välin valmista noin litran kasvisliemipohja kuutioista tai fondista. Laita sekaan yksi laakerinlehti, mustapippuria, timjamia ja lehtipersiljaa. Purista sitten pehmeät valkosipulin kynnet liemeen ja kiehauta. (KK:n ohjeessa keitto suurustettaisiin tässä vaiheessa Maizenalla, mutta jätin sen pois, sillä halusin kirkkaan, liemimäisen lopputuloksen.) Soseuta ja tarjoile! Koristeeksi voi laittaa persiljaa, tai yhden valkosipulin.

Ensi kerralla laitan neljä kokonaista kynsilaukkaa, maku jäi ehkä hivenen liian hennoksi.



Written by riitta

18.4.2011 klo 13:14

I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: