masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Ravintola Tornin antimet

with one comment

Kävimme parisen viikkoa sitten toisessa Eat Helsinki –kirjan ravintolassa, pikkukundin valinnan mukaan Tornissa.

Tornin ravintolasali on täynnä tunnelmaa ja suomalaista taidetta. Art deco –henkiset seinälamput olisin voinut viedä kotiinkin, aivan upeat! Sali oli mukavan täynnä (ei tarvitse kuiskailla), paljon myös turisteja. Tunnelmaa loi osaltaan valloittava seurue 70+ ikinuoria, joiden kännykät soivat ja keskustelu oli kutakuinkin ”mää oon kännissä, missä sää oot?” –tasoa. Ainakin juhlimisen taito oli heillä tallella.Illallisen alku sujui moitteettomasti: tarjoilija oli ystävällinen, juomat ja leivät saapuivat ripeästi ja ruokalistan sisältöä avattiin tarkemmin. Alkupalat olivat todella herkullisia, mies otti jänistä ja minä ahventa ja kampasimpukkaa sisältävän annoksen. Pääruoat samoin veivät kielen mennessään, niin miehen päivän kala-annos kuin minun peuranvasanikin. Mutta sitten kokemus valitettavasti lässähti. Jälkiruokien ja –juomien kanssa kesti ihan liian pitkään, tarjoilija (siis se sama, joka oli hoitanut kaiken moitteettomasti alussa) unohti tilauksiamme ja taisi jossain vaiheessa unohtaa olemassaolomme. Tylsää, että kömmähdykset sattuivat ruokailun loppupuolella, sillä nyt ne jäivät muistiin päällimmäiseksi. Eivätkä jälkiruoat mitenkään yltäneet samalle tasolle edeltävien ruokalajien kanssa, ihan kuin ne olisi tehty eri ravintolassa.

Voisin mennä uudestaankin Torniin, sillä alku- ja pääruoat olivat todella hyvin valmistettuja ja maistuvia. Jälkiruoan kuittaisin kuitenkin kahvilla ja portviinillä.

Seuraavan ravintolan kirjasta sai valita mies, ja hänen arpansa osui Kosmokseen. Onko kukaan käynyt siellä, onko jotain ruokalajia mitä erityisesti suosittelette?

 

PS: Onpas muuten ravintolarintamalla hulinaa, esimerkiksi vappulounaspaikat ovat monessa paikassa jo eioota. Sisko yritti varata meille pöytää vapuksi ties kuinka monesta paikasta, kunnes lopulta saimme pöydän ravintola Nokasta. Salutorgetiin oli kuulemma useamman seurueen jono, jisses!

Written by riitta

14.4.2011 klo 09:33

Kategoria(t): Ruoka

Tagged with ,

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Just a smiling visitant here to share the love (:, btw outstanding style. ”Competition is a painful thing, but it produces great results.” by Jerry Flint.

    Tykkää

    cleanupretainer

    21.1.2013 at 11:09


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: