Ragù di carne con pappardelle
Suomeksi lihakastiketta ja makaroonia. Kuulostaa paljon maistuvammalta italiaksi!
Mitä tarvitaan: 1sipuli, kaksi porkkanaa, kaksi lehtisellerin vartta, lihasuikaleita, lihalientä, jauhoja, viiniä, lehtipersiljaa, suolaa & pippuria, parmesania ja voita.
Mitä tehdään: kuullotetaan ensin sipuli öljyssä, sitten porkkana ja selleri. Lisätään liha ja pyöritellään kaikki kivasti sekaisin. Ripottele päälle kukkuraruokalusikallinen vehnäjauhoja, ja kotvasen kuluttua lasillinen viiniä. Hinkkaa kaikki maut ja jauhot huolellisesti padan pohjalta nesteen sekaan. Kaada päälle lihalientä sen verran, että ainekset peittyvät. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin tunti joko liedellä tai uunissa. Kastiketta ei oikeastaan voi hauduttaa liikaa, kunhan huolehtii siitä, ettei neste kiehu kokonaan pois.
Miten tarjoillaan: keitä pappardellet kypsiksi. Kun pasta alkaa olla valmista, sekoita kastikkeen joukkoon reilu möntsä voita, kourallinen parmesania sekä pieneksi silputtu persilja. Sekoita pastan joukkoon, tarjoile kuumana.
Minä sydän pasta.
[…] luonnetta, makua ja potkua. Upposi loistavasti myös juustojen kanssa. Kokeilen tätä seuraavaksi lihapastan kanssa, toiminee […]
TykkääTykkää
Miss Bea « masutoaitemu
14.12.2011 at 06:53
[…] Lihakastikkeen teen aina samalla tavalla, oli kyse sitten lasagnesta, pastavuoasta tai spaghetti bolognesesta. Juustokastiketta voi muokata oman maun tai sitten jääkaapista löytyvien kannikoiden mukaan. Perinteisin versio lienee sekoitus ricottaa, mozzarellaa ja parmesaania. Lihan sijaan voi käyttää kasviksia (munakoisoa tai sieniä vaikkapa), tai lisätä jauhelihan joukkoon pari kourallista tuoretta pinaattia. […]
TykkääTykkää
I’m from Sicily | masutoaitemu
6.2.2014 at 14:42
[…] Tiistai: spaghetti bolognese […]
TykkääTykkää
Inspiraatioksi: chez masutoaitemun parin viikon ruokalista | masutoaitemu
20.10.2014 at 18:08