masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Tee se itse -jalkahoito

leave a comment »

Jalat tuntuivat kotikonttorille palatessa kovin kuumilta ja suorastaan epähygieenisiltä, joten päätin ilahduttaa niitä kotikutoisella pedikyyrillä.


Aluksi huuhtelin jalat, ja laitoin ne sitten kuumaan kylpyyn likoamaan. Veden sekaan lorautin reilulla kädellä (annosteluohjeet on nössöille) kaverilta lahjaksi saatua Frantsilan rentouttavaa kylpyöljyä. Jalat saivat pehmetä kymmenisen minuuttia, sitten kuorin ne Emännän luomusokerikuorinnalla. Huuhtelu ja hellävarainen kuivaus, sitten vielä hieman kostealle iholle Avonin Planet Spa Provence Lavender and Jasmine –öljyä. Jälkimmäinen on oikeastaan kasvoille tarkoitettu yöhoito, mutta koska kantapääni eivät erottuisi vauvanorsun jaloista mikäli äitinorsulle laitettaisiin side silmille ja pyydettäisiin tunnistamaan oma jälkeläisensä, olen antanut itselleni vapauden levittää öljyä sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Öljyn imeydyttyä hieroin vielä jalkani Thannin Rice Extract -vartalovoiteella. Kaikissa käyttämissäni tuotteissa on ihana (aromaterapeuttinen) tuoksu, jotka tässä järjestyksessä käytettyinä ensin rauhoittavat (laventeli, patsuli ja toffee) ja sitten virkistävät (sitruunaruoho). Tuoksulla on minulle suuri merkitys siinä, että saa aikaan kotona hoitolatunnelmaa. Varsinkin Avonin öljyn laventelintuoksu on huumaava, voisin jopa haluta samalta tuoksuvan hajuveden. Lisäksi on tärkeää valita kaunis ja hyvä pyyhe, ei sitä kaikkein virttyneintä.

Sitten hetkeksi jalat ylös ja annetaan voiteiden tehdä tehtävänsä. Sillä aikaa voi juoda kupin teetä (Forsman Tean Kissan päivät, väittävät sen rauhoittavan ja vähentävän stressiä) ja ruokkia luontaista shoppailuviettiään muotilehden parissa.

Kun tee on juotu, viilataan ja huolletaan kynnet. Ja vaikka lupaus sandaalikeleistä on jo ilmassa, en vielä lakannut kynsiä. Suomalainen uskoo vasta kun näkee.

Avonin öljy ja luomusokerikuorinta on saatu blogin kautta.

I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: