masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Sushi x 2

with one comment

Tällä viikolla sain kahdesti nauttia paitsi hauskasta seurasta, myös loistavista susheista.

Keskiviikkona kävin lounaalla Pohjoisella Hesperiankadulla sijaitsevassa Umeshussa, jossa en ollut aiemmin käynyt. Seuralainen suositteli mm. kevyesti paistettua lohta ja onneksi uskoin, makuhermot tyrmäävän hyvää! Ruoka oli kaikin puolin erinomaista, ja ehdottomasti Helsingin sushipaikkojen parhaimmasta päästä.

Eilen illalla tapasin paria kaveria pitkästä aikaa, ja menimme syömään Etelärannan Raku Yahan. Jaoimme kolmeen pekkaan ravintolan lihapulla-annoksen sekä ison kasan erilaisia susheja (kuvassa). Tuoretta ja huolella valmistettua – niin kuin pitääkin tietenkin.

Umeshun sisustus on pelkistetty mutta todella viihtyisä, ja se muistuttaa kovasti japanilaisia pikkubaareja sushitiskiä kiertävine yhden hengen istumapaikkoineen. Raku Ya on isompi ja sanoisinko perinteisempään ravintolatyyliin sisustettu, mutta kyllä sielläkin pääsee ihan Tokion tunnelmaan. Kummassakaan paikassa ei vaan ole tarpeeksi Sapporo-julisteita seinillä, pieniä koriste-esineitä siellä täällä eikä laminoituja listoja päivän erikoisuuksista ja juomista ollakseen ihan autenttinen. No juu, vitsit sikseen, molempiin paikkoihin aion palata, ja suosittelen lämpimästi kaikille sushin ystäville.

Written by riitta

25.2.2011 klo 10:30

Kategoria(t): Ruoka

Tagged with , ,

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] tuotetta ensimmäisen kerran viime perjantaiaamuna (Raku Ya –illallisen jälkeen), ja vaikkei suurta dagen efteriä ollutkaan kärsittävänä, oli olo hieman nuupahtanut […]

    Tykkää


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: