masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Yäk

with 3 comments

Pikkutyttöjen muotilehti Top Model on rantautumassa Suomeen Allerin toimesta. Hanke on joutunut voimakkaan kritiikin kohteeksi.

Lehti on suunnattu 6-12-vuotiaille tytöille. Sisältö keskittyy nuorisomuotiin.

Helsingin Sanomat oli päässyt tutustumaan lehteen, ja toteaa sisällöstä seuraavaa: ”Lehden sivuilla on isopäisiä bratz-nukkeja muistuttavia paperinukkeja, askarteluohjeita, trikoomuotia ja lukijoiden unelmia kävelyretkistä ihastuksen kanssa. Ne eivät taatusti uhkaa pikkutytön lapsuutta eivätkä itsetuntoa”.

Pauli Aalto-Setälä, Allerin toimitusjohtaja, on jo ehtinyt valittaa Twitterissä, kuinka konsepti on tuomittu vaikkei kukaan ole vielä nähnyt yhtäkään numeroa lehdestä. Tarvitseeko edes? Eikö jo nimi, huippumalli, ole ihan hakoteillä? Kannessa otsikko ”Glamour Special”, kun lehti on suunnattu lapsille?

Ymmärsiköhän Täti Taupe ihan oikein: 6-vuotiaan on ihan ok ”haaveilla kävelyistä ihastuksen kohteen kanssa”? Tai 10-vuotiaan miettiä, kuinka olla mahdollisimman ”glamour” koulun diskossa?

Entäpä pojat, ei kai heitä ole unohdettu?  Miten olisi pikkupojille oma Young Urban Macho –lehti? Tai Junior Slitz Magazine?

Joten terveiset vaan arvon Aalto-Setälälle: ei, et ole paha etkä ruma, mutta kyllä tässä on vaikea nähdä mitään hyvää.

Kuva ja sitaatti: hs.fi

Written by riitta

19.2.2011 klo 07:02

3 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Allekirjoitinkin jo lehteä vastustavan nettivetoomuksen. Täysin turha lehti ja ei, minäkään en ole nähnyt lehdestä vilaustakaan 🙂 Eiköhän sitä aikuinen voi ihan omalla järjelläänkin jotain päätellä…

  Tykkää

  Pandice

  19.2.2011 at 10:36

  • Näin just, enkä usko että lehden selaaminen muuttaisi mielipidettäni. Olen erityisen pettynyt Aalto-Setälän kommentointiin, olisi edes yrittänyt avata sisältöä ja sanonut ymmärtävänsä ihmisten huolen – nyt jäi melko kylmä kuva suhtautumisesta…

   Tykkää

   riitta

   21.2.2011 at 14:18

   • Ihan samaa mieltä tuosta kylmyydestä. Että kun markkinat niin sanotusti vaativat tällaisen lehden tuomista Suomeen, niin minkäs teet…

    Tykkää

    Pandice

    22.2.2011 at 09:40


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: