masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Takinkääntäjä

with 7 comments

Te muut varmaan tiesittekin tämän, mutta hiustenhoitoaineista on todella hyötyä. Minulla kesti 34 vuotta myöntää, että vain otettu lääke auttaa: jos hoitoainetta ei käytä, ei voi väittää, etteivät ne toimi.

Olen aina ollut sitä mieltä (ja tietenkin kuuluttanut sitä kaikille), ettei minun hiuslaadullani ole mitään järkeä käyttää hoitoainetta, hiukseni eivät to-del-la-kaan kaipaa ylimääräistä latistamista tai hoivaa. Nyt talvella, kun olen epäluulon ja –uskon kalvamana jopa käyttänyt hoitoaineita, olen joutunut syömään sanani.

Kun löytää omille hiuksille sopivan tuotteen, ei tarvitse olla huolissaan ”liiallisesta” hoitavuudesta. Hiukset tuntuvat kuohkeammilta, ne on helpompi muotoilla ja tietenkin myös selvittää pesun jälkeen.

Käytän tällä haavaa kolmea eri tuotetta: suihkun yhteydessä Cutrin Greenismiä (kuvassa) tai Davinesin Love-hoitoainetta, ja jos hoitoaine on unohtunut suihkussa, hiuksiin jätettävää tehohoitoa L’Anza Trauma Treatmentiä. Jälkimmäisestä olenkin kertonut aiemmin täällä.

Olen joutunut syömään sanani myös shampoiden suhteen. ”Ihan samaa kamaa ne on, on ne sitten marketin tai kampaamon hyllystä.” No ei ole. Kun edellinen Nivean tuuheuttavaksi kehuttu shampoo loppui, päätin törsätä kampaamosarjan shampoohon. Stockmannin myyjä suositteli Sebastiania, ja vaikka hinta sai kakomaan (24,90), päätin testata. Ajattelin ovelana, että saanpahan todistusaineistoa siitä, ettei hinta takaa laatua. Mutta tuote todella tuntuu puhaltavan ilmaa hiuksiin, ne tuntuvat jo pesussa paksummilta.

Pakko kai se on myöntää, olin väärässä. Seuraavaksi varmaan kerron teille, että ilman SaladChefiä ei pärjää…

Written by riitta

16.2.2011 klo 06:56

7 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lapsuuden opeista huolimatta 😉 mäkin olen viime vuosina huomannut, että hoitoaine tosiaan nimensä mukaisesti hoitaa hiuksia. Nyt kun hiukset on värjätty, laitan hiuksiin vielä hiusnaamion kerran viikossa… markettikamaa tosin, mutta ilmeisen hyvää sellaista.

  Tykkää

  Pandice

  16.2.2011 at 09:59

  • Totta, voisin uskaltautua kokeilemaan naamiota minäkin, mikä merkki sulla on käytössä?

   Tykkää

   riitta

   17.2.2011 at 13:14

   • Tää on tällainen kuin XZ:n rauhoittava hiusnaamio Suklaa & vanilja.

    Tykkää

    Pandice

    17.2.2011 at 13:24

 2. Vaikka onkin äärimmäisen vaikeaa myöntää olevansa väärässä, niin yhdyn kyllä sinuun ja totean olleeni väärässä väittäessäni, että K-kaupan sampoo on ihan yhtä hyvää kuin kampaamon kalliimpi versio. Joo, ehkä yhtä hyvää, mutta ei niin riittoisaa. Ostan 6-8 viikon välein kampaajaltani sampoon + hoitoaineen sekä myös muotoilutuotteet. Kyllä kannattaa, sillä ne ovat todella riittoisia ja vieläpä miellyttäviä käyttää.

  Tykkää

  Minna

  16.2.2011 at 19:38

  • Haa, kohtalotoveri! Pihistellään sitten vaikka vessapaperissa, mutta kunnon shampoosta en raaski luopua! Minkä sarjan tuotteita käytät, otan mielelläni vastaan uusia suosituksia?

   Tykkää

   riitta

   17.2.2011 at 13:16

   • Sampoo ja hoito Paul Mitchellin Instant Moisture Daily Shampoo ja Daily Treatment. Muotoilupuolella saman Paulin Thicken up (pumppugeeli) ja älyttömän hyvä nestemäinen lakka suihkepumppupullossa Freeze and Shine Super Spray.
    Mahtaakohan muuten miehet vertailla auton vahoja samalla tyylillä?

    Tykkää

    Minna

    17.2.2011 at 18:02

 3. Kiitos molemmille vinkeistä! 🙂

  Minna: jaa-a, voisin melkein kuvitella että joo… Turtle Wax vai halpis? Harjaton vai harjallinen pesu? Shell vai Neste? Krooh… 😀

  Tykkää

  riitta

  18.2.2011 at 11:59


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: