masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Samuji

with 6 comments

Marimekon entinen suunnittelujohtaja Samu-Jussi Koski laittoi oman malliston pystyyn. Omien sanojensa mukaan hän halusi suunnitella jokanaisen peruspuvuston – kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta.

Samujia on kehuttu blogeissa, hehkutettu mediassa ja onpa se voittanut mm. Suomen Ellen Style Awardseissa vuoden tulokkaan palkinnonkin. Vaatteet on jaettu kahteen kategoriaan: on boheemi Seasonal Collection ja ajaton Classic Collection. Jälkimmäinen kieltämättä on klassinen peruspuvusto, ja monia kokonaisuuksia voisin kuvitella käyttäväni, tai ainakin inspiroituvani niistä. Seasonal Collection on melko pliisu, eikä tarjoa mielestäni mitään uutta auringon alla. Päinvastoin: päällimmäiseksi jää tunne siitä, että vaatteet on jo nähty aikoja sitten Mary-Kate ja Ashley Olsenin päällä. Vai mitä sanotte näistä?

Jos olen ihan rehellinen, pidän oikeastaan vain kahden suomalaisen suunnittelijan tuotteista: Minna Parikan (ne kengät!) ja Jasmin Santasen (ne ylelliset materiaalivalinnat!). Loppujen hengentuotteet ovat ihan liian artsy-fartsy minun makuuni. Tällä ei sitten tosiaankaan ole mitään tekemistä kansallisuuden kanssa, pudistelen päätäni ihan tasapuolisesti ”liian” muodikkaalle ja avantgardistiselle suunnittelulle, oli suunnittelija sitten mistä päin maailmaa tahansa. Samujin klassisempi linja on toki kaunis ja edustaa käyttömuotia parhaimmillaan, mutta kovin kekseliäshän se ei ole. Seasonal Collection puolestaan yrittää kallistua avantgarden puoleen, muttei ole tarpeeksi luova yltääkseen ihan siihen.

Kuvat: liisajokinen.com

Written by riitta

20.1.2011 klo 07:44

6 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Näinpä. Noissa esille tuomissasi kuvissa ei minusta ole minkäänlaista suunnittelijan henkilökohtaista ”leimaa” vaan asut ovat koottavissa minkä tahansa ketjun, kuten HM:n vaatteista. Laatu on toivottavasti sentään kohdillaan?

  Auts, Olsenin siskokset eivät ole mairitteleva konnotaatio 😀

  Tykkää

  Pandice

  20.1.2011 at 10:57

  • No just näin, oleellinen clou puuttuu. Laadun pitäisi (jos lehtijuttuihin on uskomista) olla korkea Samujin vaatteissa, pitäisi päästä hypistelemään. Ja ilmeisesti vaatteet on tuotettu niin eettisesti kuin ekologisesti kuin mahdollista. Sitä arvostan kovastikin, että Koski kertoi eräässä haastattelussa hylänneensä erään alihankkijan siksi, että ko. firman tyypit olivat olleet töykeitä ja ylimielisiä. Hienoa, että haluavat tehdä yhteistyötä kivojen ja mukavien tahojen kanssa, ja että on rohkeutta mennä sanoista tekoihin.

   Tykkää

   riitta

   20.1.2011 at 11:33

 2. Onko sulle tuttu http://www.vihreatvaatteet.com/ -blogi? Sieltä löytyy mm. lista ekologisista suunnittelijoista. Löysin muutaman ihan kivan jutun mm. Anniina Nurmelta.

  Tykkää

  Tarja

  20.1.2011 at 11:01

  • Kiitos vinkistä, ei ollut tullut tämä vastaan aiemmin. Taidankin viuhahtaa samantein sinne! 🙂

   Tykkää

   riitta

   20.1.2011 at 11:34

 3. Hah, ”jokanaisen peruspuvusto”. Oikeesti, miettikääpä nyt meikäläinen tuossa sinänsä kauniissa minimekossa. Kyllä tuollainen mekko vaatii vähintään puoli km jalkoja. Ei näillä tolpilla!

  Tykkää

  Minna

  20.1.2011 at 14:16

  • Hih, ihan samaa mieltä! Jotta noita voisi laittaa päälleen, pitäisi olla niin täydellinen kroppa, että sitä olisi melkein sääli peittää vaatteilla… 😀

   Tykkää

   riitta

   20.1.2011 at 14:36


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: