masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Hattutemppuhuivi

with 7 comments

Halusin opetella pitsineuleen tekoa. Aloitin helposta kuviosta ja asusteesta, jossa ei tarvitsisi murehtia kavennusten/lisäysten vaikutuksesta pitsikuvioon. Lopputulos muovautui mielessä neulonnan aikana.

Kuvio on ns. peruspitsineulemalli, joka vaikutti helpolta muistaa ja sitä se olikin – hyvää TV:n ääressä neulomiskamaa siis. Aloitin 48 silmukalla, ja noin puolen metrin päässä tajusin, ettei leveys riitä mihinkään. En kuitenkaan millään olisi raaskinut purkaa tekelettä, joten keksin toisen ratkaisun: teen kaksi identtistä huivia, jotka yhdistän toisiinsa. Neuloessa ajatus jalostui siihen, että päätin nivoa kappaleet toisiinsa kapealla samettinauhalla pitsikuviota hyödyntäen. Työn edessä ruokahalu kasvoi, ja päätin lisätä romanttista fiilistä ompelemalla kappaleiden reunoihin helmiä tai koristekiviä.

Vaaleanpunaiset ja fuksianpunaiset koristekivet löytyivät pitkällisen pohdinnan jälkeen Yrjönkadun Sinellistä. Kivet eivät ole missään tietyssä järjestyksessä, vaan valikoin niitä sattumanvaraisesti. Samettinauha on sekin Yrjönkadulta, Nappitalosta. Lanka on Novita Alpacaa, pehmeää, kevyttä sekä aivan ihana neuloa ja käyttää.

Nauhat voi sitoa rusetille, jolloin huivin päät voi jättää eteen roikkumaan vapaina. Niiden avulla voi myös sitoa huivin päät toisiinsa, jolloin huivi tulee yhtenäisenä renkaana kaulan ympärille. Huivin voi toki myös levittää täyteen leveyteensä hartiahuiviksi. Ja koska samettinauhoja ei ole ommeltu kiinni neulokseen, ne voi vetää pois ja käyttää vaikka vain yhtä kappaletta asusteena – koristehelmien ansiosta yhdestäkin kappaleesta saa riittävästi ytyä pukeutumiseen. Kaksi neulekappaletta, kolme eri käyttötapaa: leveä, näyttävämpi huivi, hartiahuivi tai kapea, hillitympi huivi!

Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, hattutemppuhuivista tuli parempi kuin mitä uskalsin toivoa. Lisäksi tämä on ensimmäinen ihan itse suunniteltu neulomus, yleensä olen aina noudattanut valmista ohjetta. Onneksi aloitin liian pienellä silmukkaluvulla, se ohjasi kehittämään huvin lookia luovempaan suuntaan. Eikös shampanjakin keksitty vahingossa?

Written by riitta

29.11.2010 klo 10:28

7 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Käsityötaidottomana voin vain ihailla teitä, jotka osaatte! Mä olisin ehkä valinnut harmaan sijaan eri värin, mutta harjoituskappaleeksi _erittäin_ onnistunut, ja näyttää ihanan pehmoiselta!

  Tykkää

  Pandice

  29.11.2010 at 11:06

  • Kiitos! Harmaalle on eniten käyttöä mun vaatekaapissa… Kuva ehkä hieman vääristää totuutta, sanoisin että väri on ruskean harmaa – myyrä?

   Tykkää

   riitta

   29.11.2010 at 11:09

   • Eli ”taupe”. Se on ihana värisävyn nimi 😀

    Tykkää

    Pandice

    29.11.2010 at 11:15

 2. No ainakin taupe kuulostaa paremmalta kuin rusehtava harmaa…

  Vähän funtsasin, josko tekisin valkoisen version kevääksi.

  Tykkää

  riitta

  29.11.2010 at 11:39

 3. Ihana idea! Onko sulla tuolle pitsineuleelle ohje? Täytyy pistäytyä Yrjönkadulla ostamassa helmiä yms. hilettä ovikranssiin.

  Tykkää

  Minna

  13.12.2010 at 22:42

  • Kiitos Minna, tykkään itsekin aina vaan yhä enemmän ja enemmän huivista. Yritän saada ohjeen sulle vaikka FB:n kautta, hyvä vaan jos saan sen itsellekin ylös ja talteen.

   Tykkää

   riitta

   14.12.2010 at 13:26

 4. […] hattutemppuhuivin? Tein sille valkoisen kaverin, samaa pitsikuviota ja alpakkaa tämäkin. Tälle voisi antaa nimeksi […]

  Tykkää


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: