masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Fiinejä pikkupaloja ranskalaisittain

with one comment

Glorian Ruoka & Viinissä oli juttua ranskalaisesta ruokatrendistä, jossa suolaisista ja makeista pikkupaloista kootaan kokonainen ateria.

Trendillä on nimikin: apéritifs dinatoires. Sanassa yhdistyvät siis alkupalat ja dîner eli illallinen. Uutta on se, että ruokien tekoon käytetään enemmän aikaa ja vaivaa kuin esimerkiksi tapasten tekoon. Tapaksethan ovat monasti helppoja, hieman ronskempia annoksia, jotka kyydittävät seurustelua ja aperitiiveja. Apéritifs dinatoire –tyyliin kuuluu, että ruoat ovat tavallista hienostuneempia, ja niiden valmistelu ei ole käynyt ihan käden käänteessä. Ruoat on myös tapana tarjoilla hieman erikoisemmin: lusikoista, pikkupurkeista, snapsilaseista jne.

Ajattelin ottaa tästä mallia joulupöydän suunnitteluun. Mieleen tuli näin alkajaiseksi minikokoiset Toast Skagenit, mätimousse pienestä lusikasta, parmesaani-artisokkatahna parmesaanikekseillä, pari kulausta Vichysoissea, suolaiset tuulihatut, yksi osteri per nuppi…

Kuva lainattu täältä.

Written by riitta

2.11.2010 klo 13:40

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Sovitaanko ettei julkaistua hyviä kuvia ruuasta, joita en pääse illalla syömään kotona?

    Tykkää

    hubby

    2.11.2010 at 16:49


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: