masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Lacklustre no more

with 5 comments

Hyvän päivän huipennukseksi pääsin kokeilemaan CND Shellac -hybridilakkausta. Paatuneena kynsien repijänä olen aina joutunut häpeämään ja piilottelemaan käsiäni, mutta nyt pidän enemmän kuin mielelläni sormet esillä.

Nuorempana kävin pariin otteeseen laitattamassa rakennekynnet, sillä toivoin niistä löytyvän avun maaniseen kynsien pureskeluun – ei toiminut. Kynnet olivat paksut ja luonnottoman näköiset, niillä oli vaikea saada mitään tehdyksi ja teki pahaa ajatella, miten oma kynsi hautui muovikuoren alla. Sittemmin olen pitäytynyt tavallisessa kynsilakassa ja satunnaisissa spa-manikyyreissä. Lakkaus ei kuitenkaan kestä paria päivää pidempään, vaan lohkeilee ja ennen kaikkea lakan kiilto katoaa. Olenkin lakannut kynteni (silloin kun niitä on ollut siis) olosuhteiden pakosta lähes aina hyvin neutraaleilla sävyillä, jottei lakan rispaantumista huomaisi.

Nyt markkinoille on tuotu uutuus, jonka luvataan kestävän kynsissä kaksi viikkoa samanlaisena, kuin mitä se oli hoitolasta lähdettyä: CND Shellac. Shellac on tavallisen lakan ja geelin (siis saman, mitä käytetään rakennekynsissä) risteytys, joka levitetään tavallisen kynsilakan tavoin ja kovetetaan UV-valolla.

Aluksi kynteni siivottiin ihan normaalisti, ja sitten niihin levitettiin neljä kerrosta lakkaa: aluslakka, kaksi ohutta värikerrosta ja päällyslakka. Jokainen kerros kuivatettiin välissä. Lopputulos on erittäin luonnollinen, ei tippaakaan muovinen tai epäaito. Värin kestävyydestä hullaantuneena pyysin kynsiini purkkapinkin ”Tuttifrutti”-värin. Kynteni laittaneella Ann-Marilla oli omissa kynsissään testattavana CND:n uusi kausilook eli kaunis syvä petrooli.

Parasta lakassa on kuitenkin se, että hoitoajan päätyttyä lakkaus on täysin kuiva ja kädet käyttökelpoiset. Tätä oli vaikea uskoa, ja viipotinkin sormet haralla menemään ja naputtelin kynsiä varovasti vastakkain, kunnes totesin, että voisin vaikka kieritellä kättäni sahanpuruissa, eikä lakkaus olisi pilalla.

Shellac helpottaa arkea, mutta olisi varmasti ihan omiaan ennen lomamatkaa, myös varpaankynsissä. Ei tarvitse pakata mukaan kynsilakkaa tai poistoainetta, muttei tarvitse olla tylsästi nude-kynsissäkään.

Kävin Mannerheimintiellä ”shellacattavana”, mutta lakkauksia tehdään lähes kaikkialla Suomessa. Hoitoloiden yhteystiedot löytyvät täältä.

Myös Ilta-Sanomien toimittaja oli käynyt kokemassa Shellacin ihmeen, videolta näkyy miten lakkaus tehdään vaihe vaiheelta. Toimittaja esittelee myös omat kyntensä kahden viikon testiajan jälkeen. Laitan kuvia näytille minäkin kahden viikon testiajan jälkeen.

Kuvissa näkyvät kulta- ja hopealakat ovat tavallisia lakkoja, jotka nostavat varmasti arkisemmat värilakat (pikkujoulu)juhlavimpiin sfääreihin. Yksi kerros vanhan lakan päälle riittää, näissä on reilusti pigmenttiä!

Written by riitta

1.11.2010 klo 16:06

5 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Najs! Syvä petrooli kiinnostaisi värinä kovasti.

  Tykkää

  Pandice

  1.11.2010 at 18:46

  • Oli todella kiva väri. Harkitsin omiin kynsiin rouge noir -tyyliä, mutta purkkapoppi voitti! 😀

   Tykkää

   riitta

   2.11.2010 at 10:01

   • Hyvä valinta, koska rouge noir on kuulemma in Frankfurtissa ;DD

    Tykkää

    Pandice

    2.11.2010 at 10:46

 2. Oh noes, dodged a bullet there… 😀

  Tykkää

  riitta

  2.11.2010 at 13:41

 3. […] luvataan säilyvän priimana parin viikon ajan. Olen kerran aikaisemmin päässyt kokeilemaan (lue lisää täältä), ja minun kynsissäni lakkaus pysyi luvatun ajan siistinä. Kaikkein eniten pidin upeasta […]

  Tykkää


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: