masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Mousse au chocolat

with 4 comments

Aamu oli pimeä ja sateinen, joten kevyiden salaattien aika on auttamattomasti ohi – nyt tarvitaan reiluja annoksia tuhtia ruokaa. Lasagnea ja suklaamoussea siis meillä illalliseksi tänään.

Koska en ole tumman suklaan ystävä, teen aina suklaamoussen puoliksi tummasta, puoliksi maitosuklaasta. Valrhonan suklaita kehutaan aina (ja pakkaukset ovat tyylikkäitä eli mustia), joten kokeilin niitä tällä kertaa.

Tässä ohjeessa antamillani määrillä saa 4-6 annosta. Moussen voi tarjota yhdestä isosta kulhosta, tai tehdä jokaiselle ruokailijalle valmiin annoksen.

Aloita sulattamalla vesihauteessa 130 g suklaata ja 65 g voita. Kannattaa nostaa sulatusastia pois kiehuvan veden päältä reilusti ennen kuin kaikki on sulaa, astia nimittäin kerää sen verran lämpöä, että sulaminen jatkuu mainiosti keittiötasollakin. Näin myös välttyy siltä, että suklaa-voiseos olisi liian kuumaa, ja että sitä pitäisi erikseen jäähdytellä keltuaisseosta varten.

Vatkaa sitten kahdessa eri kulhossa 4 valkuaista ja 20 g sokeria sekä 4 keltuaista ja 30 g sokeria kiiltäviksi ja ilmaviksi vaahdoiksi. Sekoita keltuaisvaahto suklaan sekaan (tarkista ensin, että jälkimmäinen on tarpeeksi haaleaa etteivät keltuaiset ala kypsyä), ja sitten valkuaisvaahto kolmessa erässä varovasti käännellen muun taikinan joukkoon.

Kaada mousse tarjoiluastiaan/-astioihin, ja jäähdytä jääkaapissa ainakin pari tuntia. Lopuksi laita valmistusastiat kiireesti tiskialtaaseen ja kaada vettä päälle – muuten kaavit kaikki rippeet ja tulee huono olo.

Written by riitta

19.10.2010 klo 12:10

Kategoria(t): Ruoka

Tagged with , ,

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Miten pystyit olemaan napostelematta noita palasia? 😉 Ei vaan, kuulostaa ihanalta syksyiseltä aterialta.. Mukaan jotain aromikasta punaviiniä niin a vot!

    Tykkää

    Pandice

    19.10.2010 at 19:44

    • Noooh, pitäähän sitä laatua aina parin palasen verran tarkkailla… 😉

      Punkkua ei pahus vie ollut tällä kertaa, olis kyllä istunut lasagnen (johon vielä hauduttelin kunnon ragun) kanssa vallan mainiosti.

      Tykkää

      riitta

      19.10.2010 at 21:40

  2. Ai niin, piti kysyä, oliko Valrhona maineensa veroista tavaraa? En tietääkseni koskaan ole maistanut sitä.

    Tykkää

    Pandice

    20.10.2010 at 08:50

    • Oli kyllä, maistui todella hyvältä (jopa se tumma vaikken yleensä tykkää), ja suli kauniisti, laadukasta kamaa myös leivontaan.

      Tykkää

      riitta

      20.10.2010 at 09:02


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: