masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Isot, lihavat kreikkalaiset lihapullat

with 3 comments

Teki mieli fetaa, muttei sellaisenaan.

Lihapullataikinaan tuli naudan ja karitsan paistijauhelihaa, kananmuna, suolaa & pippuria, reilusti rosmariinia, sipulia ja valkosipulia. Muotoile taikina pulliksi, ja muiluta jokaisen pullan sisään fetaa oman maun mukaan. Tein isoja pullia, joten paistoin niitä uunissa 15 minuuttia 200 asteessa. Pienemmille lihapullille riittänee kymmenen minuuttia. Lisukkeeksi tein tällä kertaa lohkoperunoita, salaattikin olisi käynyt jos ei olisi ollut niin kova nälkä.

Written by riitta

9.10.2010 klo 19:11

Kategoria(t): Ruoka

Tagged with , , ,

3 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Miten sait pullat pysymään uunissa noin tasaisen pyöreinä? Mulla ne aina lässähtävät epämääräisiksi pihveiksi…

    Tykkää

    Pandice

    10.10.2010 at 05:49

    • Veikkaan, että tekemällä tosi ”tömäkän” taikinan, jossa on vain lihaa, kananmuna ja mausteet. Jos laitan kermaa/kermaviiliä tms., niin pullat leviävät – tai siis neste lähtee liikkeelle ja pullat lässähtävät. Kuuma uuni ja nopea kypsennys auttanevat asiaa myös.

      Tykkää

      riitta

      10.10.2010 at 20:35

      • Kuulostaa järkeenkäyvältä, täytyy ensi kerralla koklata…

        Tykkää

        Pandice

        11.10.2010 at 07:18


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: