masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Maa-artisokkakeitto

with 3 comments

Keitto on erittäin maukas ja lisäksi helppo ja nopea tehdä, ainoa epäkiitollinen kohta on muhkuraisten epelien kuoriminen.

Kuori ja pilko maa-artisokat ja pari perunaa pieniksi kuutioiksi. Freesaa salottisipulia ja valkosipulia voi-öljyseoksessa, lisää joukkoon kuutioidut juurekset ja lisää kuivaa valkoviiniä ja kasvislientä sen verran, että ainekset peittyvät. Anna nesteen poreilla n. 15-20 minuuttia, soseuta sen jälkeen. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Halutessasi lisää loraus kermaa. Koristeeksi voi laittaa timjamia ja kuivalla pannulla rapeaksi paistetun parmankinkkuviipaleen.

Resepti on Elle Mat & Vinistä, joka on ehdottomasti yksi innoittavimmista ruokalehdistä! Uusi numero aiheutti tosin melkoisen masutoaitemu-kohtauksen: vuoden 2010 Blossa-glögi on maustettu sahramilla ja pullotettu kultaiseen kuoreen.


Written by riitta

2.10.2010 klo 23:08

3 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hienolta näyttää! Saatiin kerran todella hyvää maa-artisokkakeittoa Tampereen Näsinneulassa. Tuo pekonisiipale on myös hyvä idea.

    Sahrami-Blossa kuulostaa NIIN ylelliseltä.

    Tykkää

    Pandice

    3.10.2010 at 09:57

  2. Kiitos ohjeesta! Pitää kokeilla. Tyttärelläni on yksinkertainen ja hyvä maa-artisokkapastaohje – tosin en ole vielä kokeillut, mutta onneksi joka päivä pitää syödä!!!

    Tykkää

    Minna

    3.10.2010 at 12:52

  3. Suosittelen tätä.

    Tykkää

    hubby

    4.10.2010 at 15:39


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: