masutoaitemu

【マストアイテム】 Japanese noun : must-have, essential item

Pukeudutko muotiin vai taiteeseen?

with 2 comments

Luin tuoretta Marie Clairen brittiversiota ja sieltä Lanvinin pääsuunnittelijan Alber Elbazin haastattelun. Hauska pieni mies, joka tekee todella kauniita, naisvartalo mielessä suunniteltuja vaatteita.

Haastattelussa yksi sitaatti pisti erityisesti nyökyttelemään: ”Women shouldn´t need instructions about how to put on a dress. In that sense, food and fashion are very similar – if it´s not edible, it´s not food. If it´s not wearable, it´s not fashion.” Hear hear: vaatteet on tehty kaunistamaan ihmistä, kohentamaan mieltä ja ennen kaikkea käytettäviksi. Normaali työssäkäyvä ihminen tarvitsee sellaisia vaatteita, jotka voi unohtaa sen jälkeen kun ne on saanut päällensä ja luottaa siihen, että näyttää hyvältä.

Allekirjoitan toki, että muoti on yksi taidemuoto siinä missä muutkin, ja myös rohkeampia suunnittelijoita ja uusi tuulia tarvitaan, jotta muoti kehittyisi. Mutta ihan rehellisyyden nimissä, kummat housut mielummin laittaisit jalkaasi julkisesti, Célinen vai Vivienne Westwoodin?

Written by riitta

28.9.2010 klo 10:32

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. You know me – en ole mikään tiukka jakkupukutyyppi vaan liikun mieluummin rennommissa ja värikkäämmissä vaatteissa. Siksi tuntuu lähinnä masentavalta kelata vaatekauppojen mustaa ja rohkeimmillaan harmaata vaatetarjontaa. Totuuden nimissä on sanottava tietysti, että Célinen housut minulle, kiitos, mutta nuo Westwooditkin kyllä kiehtovat :DD

  Tykkää

  Pandice

  28.9.2010 at 11:18

  • Kieltämättä Westwoodeja olisi kiva päästä kokeilemaan (ja nauramaan omalle peilikuvalleen), mutta en ihan usko, että kehtaisin noissa mennä esim. työtapaamiseen… Ellei Vivienne iitse haluaisi ostaa minulta konsulttipalveluita! 😀

   Tykkää

   riitta

   28.9.2010 at 11:33


I live for comments!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: